Wij, Scouting St. Joris Haaren, vinden het belangrijk dat onze jeugdleden op een verantwoorde en veilige manier begeleid worden in hun vrijetijdsbesteding. Vandaar dat wij werken aan deskundigheidsbevordering van onze stafleden.

Scouting Academy:

Binnen Scouting St. Joris Haaren hebben we twee praktijkbegeleiders die samen met de stafleden bekijken welke competenties ze al in huis hebben.

Ook kijken we waar en hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen aanvullen of versterken om zo onze jeugd zo optimaal mogelijk te begeleiden in hun activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van cursussen, trainingen of ervaring opdoen in de groep.

Scouting Nederland heeft vastgesteld welke competenties een staflid zou moeten bezitten om verantwoord de jeugdleden te begeleiden. Deze staan op de kwalificatiekaart, zodat we in 1 oogopslag kunt zien welke competenties een staflid al bezit.

Als een staflid aan die eisen van Scouting Nederland voldoet, wordt hij/zij gekwalificeerd. Binnen een stafteam moeten er een aantal gekwalificeerde stafleden actief zijn.

Voor meer informatie:  http://www.regiohartvanbrabant.nl/trainingen/algemeen/

(Verdiepings-)cursussen, trainingen, workshops en e-learning:

Scouting Nederland en het trainingsteam van onze Regio organiseren vele cursussen en trainingen waar vrijwilligers van Scouting Nederland (gratis) aan deel kunnen nemen om zo naar een kwalificatie toe te werken.

Ook zijn er op het internet e-learning modules en kunnen stafleden natuurlijk via ervaringen binnen onze eigen scoutinggroep ook veel leren. Kortom, genoeg mogelijkheden om zich te ontwikkelen en scholen.

Spelvisie, spelaanbod, leerlijnen en progressiematrix:

Onze vereniging werkt naar de visie van Scouting Nederland. We hebben een erg breed spelaanbod: van survivallen tot koken en van knutselen tot pionieren.

Verder werken we met speltakken (leeftijdsgroepen) en de daarbij behorende themaverhalen zoals deze binnen Scouting Nederland vastgelegd zijn.

Binnen de verschillende speltakken organiseren we activiteiten die aansluiten bij de leeftijdscategorie op deze manier is er een opbouw naar de volgende speltak waar het niveau weer hoger ligt. Dit heeft Scouting Nederland binnen de leerlijn en progressiematrix vastgelegd.

EHBO:

Scouting St. Joris Haaren vindt het belangrijk dat er bij elke speltak minimaal 1 EHBO-er binnen het stafteam actief is. Hij/zij is verantwoordelijk voor de veiligheid binnen de groep, het aanvullen en evt. vervangen van de EHBO koffer en het verlenen van EHBO. Vandaar dat wij stafleden de kans geven om een EHBO cursus te volgen op kosten van Scouting St. Joris Haaren.

Voor al deze vormen van deskundigheidsbevordering kunt u informatie opzoeken op: www.scoutpedia.nl of neem contact op met de praktijkbegeleiders: