De Leiding!

Bij de blauwe vogels zijn we met 6 vaste begeleiders en een paar mensen die ons regelmatig komen helpen/ondersteunen. De meeste van ons hebben een pedagogische studie gedaan en/of zijn werkzaam in de zorg. We zijn dus allemaal bekend met de doelgroep en weten waar we rekening mee moeten houden. Elke week komen wij allemaal met veel plezier en enthousiasme om de blauwe vogelgroep begeleiden en willen ons graag even voorstellen aan jullie:

 

 

Ilse Phillipus: 

Hallo, ik ben Ilse en woon samen met mijn vriend in Haaren. Ik heb zelf vanaf mijn 5 jaar bij de scouting in Haaren gezeten en ben jeugdlid geweest tot ik 17 jaar was. Ik kon de scouting niet helemaal missen dus ben ik een paar jaar later beverleiding geworden. Momenteel ben ik leiding bij de scouts, dat doe ik met veel plezier en het is ook goed te combineren met het begeleiden van de blauwe vogels. 


Na mijn studie SPW heb ik lang bij Cello (Haarendael) gewerkt. Nu werk ik als begeleidster van psychiatrische patiënten en daarnaast doe ik nog regelmatig invalwerk bij Cello. Ook ben ik de opleiding SPH gaan volgen. 


Ik heb mijn studie SPH afgerond met een afstudeerproject dat begon als een onderzoek naar de mogelijkheden en behoeften aan een blauwe vogelgroep in Haaren. Tijdens dit afstudeerproject werd ik steeds enthousiaster over het idee ook echt een blauwe vogelgroep op te gaan richten en dat zijn we dan ook gaan doen.

 

Judy Pijnenburg - van Tuyl: 

Hallo, ik ben 36 jaar, getrouwd en moeder van Isa, Youri en Evy. Ik ben afgestudeerd aan de SPH en werk sindsdien met veel plezier als persoonlijk begeleider bij Cello; ik heb op de Peppel, DC de Werf, Trafiek en Hint & Tint gewerkt en ben nu werkzaam bij de DC de Eygenweg. 


Toen ik 6 jaar werd ging ik een ochtend met mijn buurmeisje mee naar de scouting en ben er nooit meer weggegaan. Ik heb alle speltakken doorlopen. Na de pivo's (roverscout) wilde ik graag actief blijven bij de scouting en ben ik leiding geworden bij de bevers. Hier ben ik nu ruim 15 jaar leiding en zit al weer een aantal jaar in het bestuur van de scouting. 


Toen ik Ilse's plan hoorde voor haar afstudeer project, was ik meteen nieuwsgierig en enthousiast en wilde graag meedenken. Ik stond dan ook meteen vooraan om daadwerkelijk een blauwe vogelgroep op te gaan richten en ben samen met Ilse maanden lang druk in de weer geweest om het allemaal rond te krijgen. 


 

 

 

 

Linda Kuijpers:

Toen ik hoorde dat Ilse en Judy een scoutinggroep voor mensen met een beperking aan het oprichten waren leek het me leuk om daar leiding te worden. Ik ben een paar keer gaan kijken en ik vond het super leuk en kom nu elke week met veel plezier naar de blauwe vogels. 


Ik heb zelf nooit bij de scouting gezeten, maar wel bij Jong Nederland, dat is een soortgelijke vereniging. In het dagelijks leven woon ik samen met mijn man en werk ik op een kinderdagverblijf. Ik heb tijdens mijn stage kennisgemaakt met mensen met een beperking. En ik vind het leuk om met deze doelgroep bezig te zijn. 


Marielle:

Ik ben Marielle van Spaandonk uit Moergestel, ik ben 26 jaar.


Door het enthousiasme van Ilse, die ik ken vanuit de SPW opleiding, ben ik gaan kijken bij de blauwe vogels. Na een paar keer meedraaien had ik al snel besloten vaste leiding te worden bij de blauwe vogels.


Na mijn SPW opleiding heb ik ook nog SPH gedaan en werk ik nu bij Prisma in Biezenmortel op crisisvoorziening.


Ik heb nog nooit bij scouting gezeten maar ga vol enthousiasme en leergierigheid aan de slag!


 

 

 

 

 

 

Kirsten:

Ik ben Kirsten van Boxtel, 19 jaar en woon in Haaren.


Op mijn 7e ben ik als welp (Shanti) binnen Scouting St. Joris Haaren begonnen, na de gidsen (scouts): toen ik 15 was ben ik een jaar gestopt. Daarna ben ik op mijn 16e leiding geworden bij de gidsen (scouts), waar ik 5 jaar leiding ben geweest. Vorig jaar heb ik de overstap naar de blauwe vogels gemaakt. En sinds een jaar ben ik ook leiding bij de welpen shanti. 


Op dit moment volg ik de opleiding SPW 4 en door het stage lopen met de doelgroep ben ik enthousiast geworden voor deze scoutinggroep!


Femke: 

Hallo, mijn naam is Femke van Gils en ik ben 25 jaar oud.

Ik heb een periode in Haaren gewoond. Om daar mensen te leren kennen en iets goeds voor een ander te doen, wilde ik me aansluiten bij een vereniging. Al snel werd ik uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de Blauwe Vogels. Dit is erg goed bevallen en ben ik daar leiding geworden.


Zelf heb ik nooit bij de scouting gezeten, maar ik ben wel drie jaar lang actief geweest als leiding bij Jong Nederland. Ik heb de studie Pedagogische wetenschappen afgerond en werk als orthopedagoog op een middelbare school in Bladel. Daarvoor heb ik een jaar jongeren met autisme begeleid op een woongroep in Eindhoven.


Momenteel kom ik om de week naar de blauwe vogels omdat ik verhuisd ben en de afstand ervoor zorgt dat ik niet elke week kan komen. 


 

     
Categorie: Blauwe vogels